De 11de vaan de 11de wordt volgend jaar gewoon bij John thuis gehouden. Dat heeft de Sjeng Kraft Kompenei zojuist bekend gemaakt. Gisteren vond de 11de van de 11de voor het eerst indoor plaats. Feestvierders lieten het feest echter links liggen. In plaats van 16.000 mensen kwamen er maar 10.000 mensen.

Organisator Harry Balsem ziet een dalende lijn: “We zouden het ook graag anders zien, maar de gemeente liet ons geen keuze. Nu deze dalende lijn is ingezet biedt het ook wel voordelen. We kunnen volgend jaar kleiner gaan en zo kosten besparen. De 11de vaan de 11de vindt vanaf volgend jaar bij John thuis plaats. Zijn vrouw vindt dat niet erg. We kunnen prima een tent in de tuin zetten en een springkussen voor de kinderen.” Het komende voorjaar worden al voorzieningen getroffen zodat er genoeg elektriciteit is. “We mogen bij de buren inprikken, dan moet het lukken”.

Helaas ligt de woning van John in de wijk Malberg. Feestvierders moeten vanaf het centraal station twee uur lopen voordat ze op de feestlocatie komen. “Dat is al een soort van selectie. Een deel van de mensen zal het niet halen.” Het belooft volgens de organisatie een knallend feest te worden.