In een Maastrichtse supermarkt aan het Ovulatieplein zijn deze middag 3 gewonden gevallen tijdens een steekproef aan een zelfscankassa. Dit gebeurde nadat de computer aangaf dat er een steekproef gehouden moest worden. Een stagiair die zijn eerste dag maakte had de bedoeling van de steekproef niet begrepen en stak daarop de drie personen in de rij neer.
Hoewel een steekproef tot de standaardprocedure behoort is het nog niet eerder mis gegaan. Filiaalmanager Ron Evers verklaart: “We gingen er van uit dat de stagiair zou begrijpen wat er van hem verwacht werd. Een bloedbad als dit verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar ja waar gehakt wordt vallen spaanders.”
De drie slachtoffers zijn buiten levensgevaar. De stagiair is per direct ontslagen. Daarna werd hij door de politie aangehouden en in bewaring gesteld in afwachting van het onderzoek.

De winkel ging twee uur na het incident weer open: “Gelukkig hebben we zelf kattenbakkorrels die we konden strooien, dat doen we wel vaker, als iemand bijvoorbeeld een fles rode wijn heeft laten vallen. Dit is niet zo heel erg anders”, zo meld filiaalmanager Evers.