“Aarts kan er niets aan doen, hij komt uit Wolder”, dat zegt voormalig ambtenaar Marcel Rasquin in een ingezonden brief aan het Limburgs Dagblad. Eerder vandaag werd bekend dat het niet wethouder Aarts was die in een vergadering van het Shared Service Center met het idee kwam om de ambtenaren die vertrouwelijke informatie zouden hebben gelekt, te ontslaan.

“Wethouder Aarts groeide op in Wolder, dat is ooit per ongeluk aan Maastricht vastgegroeid, er wonen alleen maar volstrekt halve garen, narcisten en viezeriken”, zegt Rasquin.”En ik kan het weten want ik ben er zelf ook opgegroeid, maar heb de situatie op een gegeven moment weten te ontvluchten”. Rasquin kan zich niet voorstellen dat de wethouder ter kwader trouw was. “Die andere wethouders en de directeur van het SSC moeten hem eringeluisd hebben, je moet niet vergeten dat hij uit Wolder komt, dan begin je al met 1-0 achterstand.”

Desgevraagd weten de verantwoordelijke wethouders van de andere gemeentes, namelijk Meekels van Sittard-Geleen en Aarts van Heerlen (geen familie red.), niet meer van een dergelijke vergadering af, een mogelijke verklaring is dat de vervuilende lucht van Chemelot hun denkvermogen heeft aangetast. In dat geval zou het geheel in balans zijn waardoor de Maastrichtse wethouder wellicht toch zelf met het idee is gekomen.