De zusterstad van Maastricht, Chengdu, wordt steeds bekender bij de Maastrichtse bevolking door de diverse activiteiten die er worden georganiseerd. De invloed van Chengdu wordt steeds groter en dat gaat zich resulteren in een pretpark, genaamd Happy Valley Maastricht. Happy Valley Chengdu is sinds de opening in 2009 hét paradepaardje van Chengdu en inmiddels is gemeente Maastricht helemaal enthousiast. Samen met de vestiging in Chengdu is de gemeente verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het park.

Het park zal worden gebouwd op de plek van het Waldeckpark, zwembad Jekerdal en De Koompe, hiervoor is de sloop van het zwembad en de vestingwerken in het Waldeckpark noodzakelijk (de entree zal zijn aan het Tongerseplein). Daarnaast wordt ook het Aldenhofpark betrokken bij Happy Valley Maastricht maar deze wordt licht aangepast door de komst van een grootse achtbaan. De achtbaan, genaamd The Revenge of d’Artagnan, wordt het visitekaartje van het park en zal worden gebouwd door de bekende Zwitserse achtbaanbouwer Intamin. The Revenge of d’Artagnan zal worden opgetakeld op de plek van het huidige Waldeckpark tot een hoogte van 65 meter om vervolgens stijl naar omlaag te razen. Wat volgt zijn 5 verschillende inversies en een duik door een nieuw te bouwen tunnel onder de Prins Bisschopsingel waarbij de achtbaan vervolgens in de Berenkuil eruit komt. Hoogtepunt van de achtbaan wordt een lancering van 110 km/h door een nog te boren gat in de stadsomwalling zegt ontwerper Cheung Li Jing: “Maastricht bevat een rijke historie en daarom willen wij de stadsomwalling bij deze geweldige achtbaan betrekken, we gaan ervan uit dat de Maastrichtse bevolking positief reageert.”

Het pretpark zal bij de opening 30 attracties tellen, waaronder diverse thrillrides, kinder- en waterattracties, ook is er ruimte voor uitbreiding zegt woordvoerder van gemeente Maastricht Elise Donkersloot: “Als het park een daverend succes wordt, zal de wijk Jekerdal mogelijk wijken voor uitbreiding. Desnoods zal de Tapijnkazerne ook verdwijnen, we doen alles voor toerisme.”

Happy Valley Maastricht zal naar verwachting in de zomer van 2019 openen.