De Maastrichtse godfather van de muziek Piet Klinkers is het helemaal zat, al jaren is hij ontevreden over de winnaars van het Maastrichts carnavalsliedjesconcours: “Het is gewoon niet normaal wat ze ieder jaar het Maastrichtse volk aandoen. Ik heb zelfs medelijden met de prinsen, ieder locatiebezoek wordt weer het vreselijke nummer van dat jaar gespeeld. Dat is gewoon mentale verkrachting! Het heeft echt niets met muzikaliteit meer te maken, alleen maar als je de meeste aanwezige vrienden hebt die op je stemmen of dat je bakken vol geld op zolder hebt staan. Het is tijd voor verandering.”

Daarom organiseert Klinkers samen met zakelijke partners aanstaande zondag het BLK oftewel het Betere Leedsjes Konkoer. In Café – Zaal Brikke Bak te Belfort zullen zeven vooraf geselecteerde liedjes door een keur aan artiesten worden voorgedragen. Om enige schijn van partijdigheid te voorkomen zal er een jury met autoriteiten uit de hele euregionale kunstsector de liedjes beoordelen, uit de beoordeling komt vervolgens één winnaar. Wel kan het publiek door middel van stembiljetten een advies aan de jury geven welk liedje het meest geschikt is voor de Maastrichtse carnaval. De Trichtenaar zou De Trichtenaar niet zijn als er geen scoop is, we kunnen namelijk de zeven deelnemende liedjes bekend maken!

Hub Verstappen – Ein in mie pèls
De Rolcontainers – De Diknekke Samba
De Naojes – Dreij diech en iech neij diech
Kebouter Jos – Mieljaar, d’r heet eine z’ch bepis!
Gilles & Kamiel – Hans zup rum wie limmenaad
Patty Ummels – Brak vaan diene kwak
Nol & Thei – Sjei oet met dat gebloos, de geluidskaar huur iech neet

Alle deelnemende liedjes zullen in willekeurige volgorde continu te horen zijn op Radio Väös. Van het BLK doet De Trichtenaar ook verslag via de livestream op onze website, houd het in de gaten!