We wisten al dat onze zuiderburen andere gewoonten hebben dan wij, maar deze wisten we nog niet. Afgelopen dagen was het ontzettend druk in de Limburgse steden. Beelden van de binnenstad in Maastricht en de outlet in Roermond zijn ronduit schokkend.

Duizenden zuiderburen waren afgelopen dagen in onze Provincie. Voornamelijk bij kledingwinkels stonden lange rijen. De Trichtenaar ging voor u op pad om te onderzoeken: waarom koopt u in deze tijd zoveel kleren?

En wat blijkt, een Belg gaat graag goed gekleed naar de intensive care. We spraken in Maastricht met Thérèse (49) uit Esneux: “Kijk, dat ik Corona krijg is eigenlijk al zeker met zoveel besmettingen in de regio. En voor zo’n moment moet ik natuurlijk goed gekleed zijn. Anders denkt de arts in het ziekenhuis straks ook, wat ‘n sloeber is da?!”

Ook Gérard (79) uit Sprimont geeft eenzelfde soort antwoord: “Awel ja, ge kunt toch niet uw oude vodden verschijnen in een ziekenhuis, wat zal de dokter dan wel niet zeggen…” Later op de dag gingen we naar Roermond om ook daar ons oor te luister te leggen. Daar troffen we Alphonse (91!) uit Flémalle: “Als ge d’n intensief opgaat moeten de ruitsjes van uwen bloes wel matchen met de beademingsapparatuur, voor ons is da nog heel belangrijk”.

Zoals het spreekwoord zegt, ‘kleren maken de man… dood’. Maar volgens ons nemen onze zuiderburen dat toch wat te letterlijk.