In het kader van hun voorbereiding voor de mars- en showwedstrijden tijdens het Wereld Blaaskapellen Concours op 17 juli aanstaande demonstreerde blaaskapel De Sjele Träöt uit Limmel vandaag met trots hun programma.

Als opwarmertje voerde het blaaskapel de marsen Cocks & Glory en Schweinhund Polka op om aansluitend hun show Netflix & Chill aan het massaal aanwezige publiek te laten zien. De show bevat werken van diverse series en films die vandaag de dag en masse gestreamd worden onder begeleiding van diverse passende figuren die door de blaaskapel wordt gevormd. Zo herkende het publiek de thema’s van Ren & Stimpy, Dinobabies, Nymphomaniac, Ghostbusters 5, The Passion of the Christ en Starship Poopers.

Een waar spektakel voltrok zich voor de ogen van het publiek, de meest bijzondere trucs werden uitgehaald, van salto’s tot een heuse kruisiging. Maar op ongeveer de helft van de show ging het mis, tijdens muziek van de horrorfilm Scream begon één muzikant de andere muzikanten neer te steken, deze vielen met bosjes om en het bloed spoot alle kanten op. Ook enkele mensen uit het publiek werden geraakt, toegesnelde hulpdiensten konden erger niet voorkomen. De dader is nog steeds op vrije voeten, de politie roept dan ook op om deze direct in te schakelen als u iemand in een apenpak gehuld in bloed over straat ziet lopen.

Of de deelname aan het WBC doorgaat, wordt op een later moment door het bestuur van de Sjele Träöt nog bekend gemaakt.