Tijdens opgraafwerkzaamheden afgelopen woensdag is het onderzoeksteam gestuit op een enorm aardgasveld.

Door alle onrust die dit moment heerst in de provincie Groningen is de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) naarstig op zoek naar nieuwe aardgas-bronnen. De locatie St. Pieter in Maastricht kan de uitkomst zijn, zo laat een woordvoerder van de NAM weten. “We gaan zo snel mogelijk starten met proefboringen. We geloven dat ja-knikkers op de St. Pietersberg in de toekomst tot de mogelijkheden behoren, zo mooi is die berg nou ook weer niet.”

De gemeente Maastricht is niet gelukkig met de komst van de NAM naar Maastricht. De gemeente laat in een verklaring weten het aardgas voor andere, culturele doeleinden in te willen zetten. Doelstelling is dat binnen 2 jaar niemand meer hoeft te betalen om de vlam bij Minckeleers te laten branden. Volgens Sjarel Janssen (48) van de gemeente Maastricht zijn de eerste plannen om een directe ondergrondse pijplijn aan te leggen in de maak. Janssen meent dat de vlam van Minckeleers meer prioriteit heeft dan het ongemak dat het plaatsen van zo’n pijplijn met zich meebrengt, dat is toch maar tijdelijk.

Als redactie van de Trichtenaar zijn we benieuwd wat u hier van vindt. De stelling van de week is: Ja-knikkers op de St. Pietersberg zie ik als een aanvulling voor het landschap. U kunt een reactie achterlaten onder dit bericht.