Stad gaat in lockdown

Deze morgen hebben de eerste carnavalsvierders met Corona zich gemeld bij de Spoedeisende Hulp van het MVMC+ (Mestreech Vastelaovends Medisch Centrum Plus).

Volgens de betrokken artsen van het MVMC+ werd al direct duidelijk dat het probleem Corona betrof. “Je merkt gewoon dat ze helemaal de weg kwijt zijn”, aldus dienstdoende arts Hans Zaat. “Daarop is alles hermetisch afgesloten en zijn de carnavalsvierders in quarantaine geplaatst. “ De ernst van de intoxicatie met Corona moet nog verder worden bepaald. Afhankelijk van de hoeveelheid waaraan men blootgesteld is duurt het langer of korter voordat de waardes uit het bloed zijn verdwenen. Symptomen zijn draaierigheid, verlies van de oog- en handcoördinatie en aantasting van het spraakvermogen. Ook is er sprake van uitdroging en veelvuldig braken.

Direct volgend op de binnenkomst is ook de veiligheidsregio bij elkaar gekomen. De eerste signalen wijzen erop dat er veel meer carnavalsvierders last hebben van Corona. Daarmee is er een duidelijk verschil met andere jaren waarbij er nog nooit eerder een dergelijke verspreiding was. Carnaval werd wel al eerder veelvuldig geteisterd door Brand en ook een Leeuw is al eens uitgebroken. Daar was een reizend circus debet aan.

Corona is duidelijk een situatie waarmee men nog niet eerder hoefde te rekenen. Of de hele stad 2 weken in quarantaine moet zal de komende dagen blijken.