Werelddierendag is een feestelijk moment waarop we al onze dieren die ons lief zijn in het zonnetje zetten. Je hond krijgt een bot, de kat een extra bakje vlees en de vissen krijgen vers water.

Ook aan de dieren in het stadspark van Maastricht is gedacht. Voor wie het wellicht nog niet was opgevallen: er zijn momenteel geen dieren aanwezig in het doorgaans zo drukke hertenpark. Dat zit zo: ter gelegenheid van dierendag hebben alle dieren een spuitje gekregen. Volgens woordvoerder Marianne Verhelst van Dierplezier was dit het beste wat de dieren kan overkomen: “je voorkomt een leven vol stress en opgesloten zitten. Iedere dag weer mensen aan het hek die je maar hun oud brood willen voeren is niet goed voor de dieren. Het is goed zo. Bovendien komt op die manier extra ruimte vrij voor een 4-laagse ondergrondse parkeergarage. We hebben trouwens ook nog een fantastische berenkooi met een dode Giraffe, prachtig.”

Of er op termijn nog dieren terug zullen keren in het stadspark is nog maar zeer de vraag, het kost volgens de woordvoerder alleen maar geld en staat verdere ontwikkeling van de samenleving in de weg.