UPDATE: het treffen vindt niet in het MECC plaats. Volgens de organisatie wordt er uitgekeken naar een andere plek om het congresgedeelte door te laten gaan.

 

Dé rage uit Amerika van dit moment, de killerclown, heeft nu ook Europa bereikt. Ook in Nederland zijn killerclowns in diverse steden gesignaleerd en dat bracht de culturele ondernemer Jack Muré op een lumineus idee.

“Wat nou als we uit de hele euregio killerclowns laten komen en die verspreiden in de stad? Die vraag kwam bij mij op toen ik het weer laat had gemaakt bij Café Mieljaar. Ik belde een aantal contacten uit de killerclownindustrie en eigenlijk was het zo geregeld!”

Het Killerkloone Konkoer, zoals het treffen wordt genoemd, vangt aanstaande zaterdag aan om 15.00 uur in de binnenstad met diverse lezingen van internationaal gerenomeerde killerclowns. Om 17.00 uur zullen er diverse workshops gehouden om de killerclowns te perfectioneren. Er worden onderwerpen behandeld als “Welke outfit past het beste bij mijn enge masker?”, “Welke wapens zijn het dodelijkst?” en “Hoe lach ik het engst?”. Rond 19.00 uur worden de killerclowns met busjes losgelaten verspreid op diverse plekken in de stad. Zo zullen er killerclowns worden losgelaten Daalhof, Belfort en Wolder om af te sluiten bij het verpleeghuis op Campagne. Ook Scharn, Heer, Amby, Limmel worden aangedaan. Ook afgelegen gebieden zoals de Pietersplas en het Encibos gaan bezocht worden door de clowns. De meeste killerclowns zullen in het centrum van de stad en het stadspark mensen gaan terroriseren.

Voor de inwoners van Maastricht is er ook een positief puntje aan dit evenement zegt Muré: “We delen vanaf donderdagavond Killerkloone Bingokaarten uit, als je alle killerclowns hebt gevonden win je een leuke prijs!”

Het evenement wordt in de nachtelijke uurtjes afgesloten met het Killerkloonetrekken, hoewel daar nog twijfels over zijn zegt Muré: “Want dat geeft altijd zo’n rotzooi.”