De fotograferende buschauffeur, op welk nieuwsmedium is het gisteren niet besproken. Hoewel iedereen spreekt van een schande en er door een enkeling zelfs een doemscenario wordt gecreëerd (“Stel je voor dat de bus was verongelukt?!”), is er ook bijval van collega buschauffeurs.

Zo is er Johnny Bekx: “Ik snap dat gezeik echt totaal niet! Dit moet gewoon kunnen want hij had gewoon één hand aan het stuur. Daarentegen kun je ook iets van de minister zeggen, zij filmde óók! Je mag verwachten van de bijrijder dat die ook oplet.” Op de vraag of hij zelf ook tijdens het rijden in een bus gebruik maakt van een smartphone zegt Bekx stellig: “Ja. Ik heb altijd de telefoon in mijn hand tijdens het rijden als ik aan het bellen ben. Een carkit is gewoon niet fijn, het doodt de beleving van de telefoon.”

Naar aanleiding van alle commotie gaat Bekx de belangengroep MB (voluit Mobiele Buschauffeurs) oprichten. “Het is eigenlijk ridicuul dat het zover heeft moeten komen. Gun ons ook eens een pleziertje, het is al erg genoeg om het chemisch toilet steeds te reinigen.” Bekx gaat ook de benadeelde tunnelbuschauffeur benaderen om lid van MB te worden. “Uiteraard, want zonder leden zijn we nergens.”