Van onze sportverslaggever.

Uit betrouwbare bronnen heeft de redactie van de Trichtenaar vernomen dat een fusie tussen de Limburgse voetbalclubs Roda JC en MVV aanstaande is. Waar in 2009 en 2010 plannen mislukten om tot ‘FC Limburg’ of ‘Sporting Limburg’ te komen lijkt dat nu wel te lukken.

Maar hoe is dat zover gekomen? Zoals we allemaal weten heeft de regio Parkstad een behoorlijke achterstand op de rest van Nederland. En laat het nu zijn dat de provincie Limburg bij haar jaarlijks uitje voor het zomerreces naar de film over Nelson Mandela is geweest. We spraken met gedeputeerde Sjaak Brouwer: “Zoals we van deze film hebben geleerd kan sport een verbindende factor zijn binnen een samenleving. Hopelijk krijgen we de inwoners van Parkstad hiermee weer op niveau en sluiten de inwoners weer wat beter aan op de rest van de Limburgers.”

De nieuwe club zal verder gaan onder de naam Koempels FC en de thuiswedstrijden spelen in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Wekelijks zal 2 uur voor de wedstrijd een aantal zogenoemde Pullmann rijtuigen vertrekken van Centraal Station Maastricht richting Kerkrade om ook de Maastrichtse supporters bij de wedstrijden te krijgen.