Het belooft een merkwaardig “bedrijfsuitje” te worden: “Maar we proberen vanaf nu twee keer per jaar iets leuks met de bewoners te gaan doen.”, zegt algemeen directeur Fons Bertens. “Er waren talloze opties, we hebben eerst gedacht aan de Efteling of de Beekse Bergen, maar je wil je bewoners toch ook iets meegeven op zo’n dag. De educatieve factor is belangrijk”. En dus viel de keuze op een bezoekje aan de slachterij.

Met twee bussen zullen de bewoners op donderdag 25 oktober afreizen naar het Gelderse Nijkerk om daar live te kunnen aanschouwen hoe het slachten van paarden in zijn werk gaat. Om te voorkomen dat het een groote smeerboel wordt worden en schorten en wegwerphandschoenen gehaald bij de Action in Gronsveld. “Dat ligt om de hoek, dus door dat samen te gaan halen hebben we alweer een dagdeel gevuld. En het verhoogt ook de voorpret.”, aldus Bertens. “Het is trouwens goed dat we hier eindelijk aan begonnen zijn want sommige bewoners zijn hier al meer dan 18 jaar en beginnen behoorlijk af te takelen. Het waren altijd echte kartrekkers, maar tijden veranderen. Maar je wil ze toch ook nog zo lang mogelijk actief bezig houden.”

Volgens de algemeen directeur is het de bedoeling dat alle bewoners weer mee terugkomen. “Maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit, het kan raar lopen in het leven”.