Een elk jaar terugkerend fenomeen in het hart van de winter zijn de vele lammetjes die geboren worden op de kinderboerderij. De lammetjes worden met bosjes tegelijk geworpen. Het zijn er zelfs zoveel dat men tijdelijk tenten moet plaatsen om alle dieren te kunnen huisvesten.

Muhammed Achraf van Grillroom Ramses in Wolder toont zich opgetogen. Het tekort aan opslag van de dieren, zoals hij dit noemt, komt hem goed van pas:”We zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit lamsvlees en schapenvlees. Omdat deze dieren pas geboren zijn is het nog allemaal lekker ongeschonden en vers”. De transportkosten zijn ook nog eens erg laag volgens Achraf: “Mijn neef Bilal heeft in Vroenhoven een slagerij aan huis. De afstand is dus erg kort. Bovendien is het ook nog eens makkelijker, in België hoef je niet aan al die achterlijke regels voor dierenwelzijn te voldoen.” Een win-win situatie dus volgens Achraf. De slachting vindt volgens de eigenaar van de grillroom onverdoofd plaats. Het moet volgens hem volgens een ritueel gebeuren: “Als het dier een strijd heeft moeten leveren proef je dit terug in het vlees”.

Met de hoeveelheid lammetjes moet hij in principe zeker tot augustus kunnen doen: “Er zijn gelukkig nog genoeg andere plaatsen in de buurt waar we lammetjes kunnen afnamen”, dus er zal nooit een tekort aan kapsalon zijn.