Het ligt alweer meer dan twee weken achter ons: de grote brand in de grotten van Kanne waarbij vele tonnen hooi in rook opgingen. Het hield de brandweer en allerlei specialistische teams uit binnen- en buitenland bijna een week lang bezig. Het vuur was met geen mogelijkheid uit te krijgen. Vorige week nog verzocht men in contact te komen met een getuige en met de dag komen er steeds meer details aan het licht.

Na twee weken lang onderzoek kunnen de brandweer en politie zeggen dat de brand zeer waarschijnlijk ontstaan is door vuur. “Nog niet alle resultaten zijn binnen, maar alle bevindingen wijzen in die richting“, aldus, Albert Janssen, woordvoerder van de Brandweer Gemeente Riemst. Het is dus nog even afwachten, maar als dit het geval zou blijken te zijn, dan heeft dan onherroepelijk gevolgden voor het gebruik van vuur. “Eigenlijk weten we al decennia dat vuur hartstikke gevaarlijk is, maar mensen blijven het maar gebruiken“, aldus de woordvoerder.

De brand in Kanne richtte voor een nog onbekend bedrag aan schade aan in onder andere de feestzaal van Château Neercanne en meer dan 10.000 kurken zouden niet meer geschikt zijn voor consumptie.