De Markt suist nog steeds na, zo fantastisch was het grote homofeest van Roze Woensdag. Met man en macht is er hard aan getrokken om het feest in goede banen te leiden.

De kleur roze was ook massaal te zien in de binnenstad. Zo was het standbeeld van Minckelers roze geverfd, het stadhuis was gewikkeld in roze crêpepapier en werd er alleen maar rosébier getapt. Daarnaast waren alle bezoekers gehuld in roze kleding, maar dat bracht ook overlast met zich mee. Zo kon de Gemeente allemaal roze tanga’s, slips en reetveters van de straat rapen.

Het initiatief kwam van de LGBTQIOXYenz.-community, die nam het voortouw en zorgde voor een gelegenheid waar alle Maastrichtenaren die nog in de kast zaten er uit te laten komen. Om het evenement muzikaal op te luisteren werden de gayste acts van Nederland opgetrommeld namelijk Gaylon en GAYSINGTON. Als afsluiter en bedankje zorgde seksshop het Kepötsje voor goodiebags. Van onze journalist ter plaatse hebben wij vernomen dat de afterparty in La Gare érg gezellig was. 

Ken jij iemand die gisteren op de Markt ook uit de kast is gekomen? Tag diegene in de comments!