De eigenaren van de camper die vandaag werd bezocht door de Maastrichtse wielrenner Ton Dumoulin zijn op zijn zachtst gezegd geshockeerd achter gebleven.
De wielrenner kon voor aanvang van een stevige klim in de tour de grote boodschap niet meer ophouden en besloot de dichtstbijzijnde camper met toilet op te zoeken. De eigenaren, een Luxemburgs koppel vertellen hun verhaal: “Het campertoilet is alleen voor nood bestemd. Ondanks dat dit een noodgeval was, is de inhoud beperkt.” In de 18 minuten die de renner op het toilet verbleef raakte de opvangbak vol. “Het is een grote smeerboel geworden. Het plakte tot op het plafond. En we hebben de camper pas net twee weken geleden gekocht. We hadden niet direct de juiste poetsmiddelen bij de hand en hebben eerst nog twee uur rondgereden totdat we een plek gevonden waar we alles schoon konden maken. De lucht was ondragelijk”, zegt de Luxemburgse die niet met haar naam genoemd wil worden. Volgens haar zijn zij en haar man daarna nog meer dan een uur bezig geweest de boel schoon te krijgen: “maar het toilet is definitief stuk, het kost wel niet veel om het te vervangen, maar als die wielrenners eens normaal zouden eten zou ons een hoop leed bespaard zijn.”

Of het koppel nog kan rekenen op een vergoeding is nog maar zeer de vraag. In de verordening van de tour staat dat wielrenners overal en op elk tijdstip hun behoefte mogen doen.