Het is bijna zo ver; Sinterklaas komt eraan!   Vanwege de Coronacrisis heeft de intochtcommissie enige moeite gehad om de juiste aankomstplek te vinden. “Maar omdat de goedheiligman uit het knalrode gebied van Spanje komt, moet hij eerst een coronatest doen.” zegt voorzitter Marc Thimister. “Wij kwamen vervolgens op het lumineus idee om van de nood een deugd te maken en de intocht dan maar in de Teststraat te houden.”

De Sint komt over de A2 per vrachtwagen vanuit België de grens over. Ter hoogte van Gronsveld zullen al enkele pieten uit de vrachtwagen springen om strooigoed te verspreiden. Bij de Teststraat worden Sinterklaas en zijn pieten welkom geheten door loco-burgemeester Jérôme Gilissen. De pieten verspreiden het snoepgoed met scoopstokken over de aanwezige menigte.

“Vanwege de urgentie van de test zal er geen audiëntie plaatsvinden.“ zegt Thimister, maar zal Sinterklaas direct de test afnemen. De Sint moet vervolgens 4 weken in quarantaine in Fort St. Pieter, totdat de uitslag binnen is.

U denkt: “Dan is 5 december toch allang geweest?” Dat klopt! Daarom adviseert de intochtcommissie om gebruik te maken van hulpsinterklazen en de kadootjes online te bestellen. Naar verwachting verlaat de goedheiligman net voor kerst Maastricht weer.