Zojuist is de laatste deelnemer aan de Ironman triathlon over de finish gekomen. Kort na 15.00 uur kwam de 36-jarige Maarten de Wit over de finish op de markt. Althans, de denkbeeldige finish, want alle podia en de loper zijn al meer dan een week geleden weer afgebroken.

Er was wel nog een grapjas die passeerde en hem toeriep dat hij “not an Ironman” was. Dat kan Maarten de Wit allemaal niet schelen: ”meedoen is belangrijker dan winnen”. “Het heeft even geduurd, want ik moest tussendoor nog slapen en werken en ik heb de Hallembaye opgelopen, maar hier ben ik dan.” Ook moest de Wit het volgens eigen zeggen met minder goed materiaal doen omdat hij krap bij kas zit: “ik heb gewoon in mijn onderbroek gezwommen en de elektrische fiets van mijn buurvrouw geleend, bij dit soort situaties moet je improviseren.”

Ondanks de ruime tijd van bijna 9 dagen weet de Wit van geen opgeven. Hij plant voor volgend jaar al zijn volgende deelname:“ik ben begin dan gewoon eerder, dan ben ik op tijd over de finish”.