Heb je overbodig laminaat en wil je er vanaf door het in de papiercontainer te gooien? Week het dan eerst. Dat zegt afvalexpert Jacob Tektura. De afgelopen weken werd door de Gemeente Maastricht in alle papiercontainers bij de milieuperrons een S-vormige bocht geplaatst. Laminaat is namelijk veel te hard en kan dus onmogelijk door gaan voor papier.

Maar daar is dus een oplossing voor, stelt Tektura:”Door het laminaat eerst een half uur te weken in warm water wordt het week en soepel. Daardoor past het prima door de S-vormige bocht van de containers. Je kunt de badkuip vullen en per keer ongeveer 10 planken tegelijk weken. Met een douche kan het ook, maar dan is het aantal beperkt tot ongeveer 5 stuks.”

Het lijkt wellicht een arbeidsintensief werk maar voor degenen die niet naar het milieupark willen rijden of uit principe gewoon het laminaat dicht bij huis willen weggooien is het volgens Tektura wel degelijk een goede oplossing. “Over oplossing gesproken, wacht niet te lang, want dan losse de planken op en heb je kans dat je afvoer verstopt”, besluit de afvalexpert.