Een ware primeur tijdens het Mestreechs Vastelaovendsleedsjes Konkoers. Voor het eerst in het bestaan van RTV Maastricht was er sprake van een waarlijk professionele uitzending. Zo sloten muziek en commentaar perfect op elkaar, waren er geen happeringen, onverwachte stops of herhalingen door vergissingen. Niet alleen was de kwaliteit van het signaal kraakhelder en de stemmen van de zangers, orkestband en publiek perfect met elkaar gemengd, ook het signaal was redundant uitgevoerd zoals dat heet: “We hebben van tevoren ervoor gezorgd dat we een dubbele internetlijn hadden en daarnaast hadden we twee mobiele verbindingen als backup.” Zo verklaart Bert Janssen, hoofd techniek van RTV Maastricht. “Er zijn een aantal momenten in het jaar dat je in Maastricht echt wil presteren zoals de Groete Optoch en het Prinsoetrope. Ook het MVK hoort in dat rijtje.”

De directie toonde zich in ieder geval ook zeer tevreden met het niveau. “Maar het kan altijd nog beter, we gaan dit zeker evalueren. We feliciteren oprecht de winnaar van dit jaar, namelijk:         “.

Helaas kon de redactie van de Trichtenaar wegens een technische storing bij RTV Maastricht niet vernemen wie er gewonnen heeft.