De Gemeente Maastricht is genomineerd als stad met de “beste verkeersafdeling van het land”. Maastricht heeft haar nominatie volgens de commissie van het KNOT te danken aan de voortvarende wijze waarop verkeersproblemen in de stad aangepakt worden: “Normaal gesproken zie je dat gemeentes lang nadenken voordat ze in het verkeer iets aanpassen, dat zorgt dan ervoor dat men te lang achter de feiten aanloopt. Maastricht pakt deze problemen voortvarend aan.”

De Jury roemt de situatie waarin tegelijkertijd het gebied rond de Geusselt wordt opgebroken (er wordt nog altijd aan de tunnel gewerkt red.), het tunnelgebied in Limmel wordt opgebroken, de Noorderbrug wordt verlegd, het industrieterrein Bosscherveld wordt opgebroken op drie plekken, op verschillende plekken in industriegebied Beatrixhaven de wegen zijn afgezet en de route Noorderbrug, Fort Willemweg richting de Via Regia ontoegankelijk is gemaakt. De situatie waarbij het Koningin Emmaplein opnieuw is aangelegd en waardoor het geheel veel veiliger is geworden maken volgens de commissie het geheel af.
Woordvoerdster van gemeente, Elise Donkersloot deelt het genoegen van haar collega’s verkeersveiligheid met de pers: “Hier doe je het voor. Dit is de kers op de taart. We hebben er keihard aan gewerkt om zo veel mogelijk tegelijkertijd aan te pakken. Ook wil ik nog graag even toevoegen dat het nieuwe systeem dat we hebben bedacht voor het Koningin Emmaplein perfect werkt, er zijn dit jaar pas twee doden gevallen.”
De gemeente is van plan de komende tijd nog op meer plaatsen met werkzaamheden beginnen zodat men bijna verzekerd is van een eerste plek: “We zijn goed op weg en als we zo doorgaan kan het niet meer mis lopen.”