Maastrichtenaren vinden boeren erger dan buitenlanders

In navolging van de landelijke publicaties over Limburgers die Hollanders bedreigender vinden dan buitenlanders, heeft de redactie van de Trichtenaar onderzoek gedaan in onze eigen stad.

Dit is natuurlijk een echte vraag voor ons panel, een volledig onwillekeurig samengestelde groep Maastrichtenaren in de leeftijd van 18 en 78 jaar. We riepen het panel van de Trichtenaar bij elkaar en vroegen: ‘Bent u ook zo bang voor ‘Hollenders’?
En wat blijkt, Maastrichtenaren vinden ‘Hollenders’ helemaal niet zo erg. Een veel grotere ergernis bij de Maastrichtenaar zijn ‘boeren’, en dan met name uit Parkstad. Met name mensen uit Heerlen en Kerkrade zijn een grote ergernis in onze mooie stad.

Uit ons onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de Maastrichtenaren boeren uit Heerlen en Kerkrade erger vindt dan buitenlanders. Het onverstaanbare dialect, het overgewicht en slechte persoonlijke hygiëne zijn irritatie-factoren. Hai (73) uit Malberg: “die kutboere stinke en iech kin ze neet verstoon. Raar luij, ze vaare mit oto’s!!’