De eerste editie van het Maastrichtse Kampioenschap naaktlopen dat gisteren voor het eerst plaatsvond in de binnenstad, is geflopt. De organisatie spreekt van een gigantische domper.

Aan de start op de markt verscheen welgeteld één naaktloper. Om toch waardering voor deze persoon te doen blijken werd besloten het evenement alsnog door te laten gaan. De route liep via Boschstraat, Maagdendries, richting de Capucijnenstraat en Grote Gracht weer terug naar de markt.

Behalve de deelnemers, liet het publiek het ook massaal afweten. Volgens organisator Marcel Buitengraag is het misgelopen bij de communicatie: “Het evenement is niet goed door de media opgepikt. Daarnaast waren er op hetzelfde tijdstip veel andere evenementen, zoals bijvoorbeeld een grote erotiekbeurs voor mensen met een Wielrenfetisj. Daar kun je onmogelijk tegen opboksen.”

Toch zal het evenement volgend jaar opnieuw georganiseerd worden, de organisator hoopt dat het evenement vanzelf groeit doordat met de tijd meer mensen er van horen.