Gisteren werd voor het eerst proef gedraaid met het nieuwe concept: Taxi Penske. Het is een initiatief van een aantal Maastrichtse ondernemers om de steeds ongezonder wordende Maastrichtenaar efficiënt te kunnen blijven vervoeren.

We spraken met één van de initiatiefnemers Frans van Ophoven (47): “Taxi Penske richt zich specifiek op de doelgroep van Bourgondische diknekken waarvan juist Maastricht er uitzonderlijk veel heeft.

Het bedrijf bestaat uit alleen maar op maat gemaakte busjes. Zo zijn ze voorzien van een laadklep die ruim 350kg aankan incl.katrol, een tillift en een verplaatsbaar contragewicht. Frans legt uit: “het meest ideale is dat je twee dikhoofden tegelijk kunt vervoeren, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Dan kunnen door het contragewicht te verplaatsen de balans van het voertuig herstellen. Voor het uitstappen zijn de busjes voorzien van uitschuifbare poten zodat ze niet kunnen kantelen. Om dit alles veilig te laten gebeuren is het frame extra versterkt, uren intensief laswerk is eraan te pas gekomen.”

De proef afgelopen week tijdens de Horecabeurs was een succes. “Voornamelijk op dit soort evenementen waar mensen een jaar naar uitkijken om gratis te kunnen vreten en zuipen kom je veel Bourgondische diknekken tegen. Het is nu al een topweek voor taxi Penske!”