Al maanden heeft de wijk Malberg last van iemand die de deuren van kelderboxen onderschijt. Sterker nog: muren, plafonds en loslopende huisdieren moeten er ook aan geloven.

Vooralsnog is het niet bekend wie de dader is, maar de politie zegt hem op de hielen te zitten, zo zegt woordvoerder Albert Peters: “Allereerst wil ik onderstrepen dat we hem niet letterlijk op de hielen zitten, dat zou echt een smeerboel geven. Maar we hebben inderdaad een donkerbruin vermoeden waar de dader ongeveer moet wonen.” Dat zit zo: bij één van de laatste kakincidenten was de dader duidelijk aan de diarree. “We hoefden alleen maar het spoor terug te volgen.” Het spoor voerde langs een tankstation, buurtcentrum Het Ruweel en de voetbalvelden, maar uiteindelijk waren er nog maar druppelsgewijs aanwijzingen. “We denken dat op dat moment zijn buik leeg was of in een auto is gestapt. Maar hoe dan ook komt de dader uit Malberg.”

Een DNA-test op de verzamelde uitwerpselen moet meer inzicht geven over de dader. Zo zal blijken of het een man of een vrouw is en hoe oud hij of zij ongeveer moet zijn. Er kan dan doelgerichter worden gezocht. De Trichtenaar houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen.