Door velen graag gehoord, het carillon van het stadhuis. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat het carillon een aantal maanden niet te horen zal zijn . Dat komt omdat er een renovatie aanstaande is, het carillon wordt namelijk volledig in ere hersteld en uitgebreid!

De redactie sprak hierover met 1 van de initiatiefnemers D. van Koperen (56): “Het carillon wordt inderdaad volledig gerestaureerd. Daarnaast worden er enkele wijzigingen aangebracht om met de tijd mee te gaan. Zoals we allemaal weten wonen in Maastricht allang niet meer alleen maar Maastrichtenaren. Het huidige repertoire zal worden aangevuld met carnavalsliedjes uit de hele euregio zoals: ‘D’r Kloon’, ‘Heej blief ik plekke’ en ‘Opzie Opzie Opzie’.”

Daarnaast wordt overwogen het stadhuis aan de buitenkant te voorzien van luidsprekers. “Zo kunnen we op gezette tijden gebedsoproepen doen voor de verschillende geloven. Dit moet dan hoorbaar zijn tot aan het Vrijthof en het OLV plein. Ook deze keuze hebben we gemaakt om onze multiculturele samenleving tegemoet te komen.”