Wat een groots en schitterend spektakel had moeten worden in het centrum van Maastricht, is gisteren uitgelopen op één grote ramp. Het was echter niet het regenachtige weer dat roet in het eten gooide, maar het losbandige gedrag van de deelnemers.

Tijdens de achtste ronde saboteerde Ridder Anton de overige deelnemers door spijkertjes op het wegdek te strooien in de Helmstraat ten hoogte van de Albert Heijn, waardoor enkele andere ridders een klapband opliepen met hun stalen ros. Uiteindelijk ontstond er een blokkade op het parcours waardoor de andere ridders niet meer verder konden koersen.

Op het moment dat Ridder Anton weer aankwam in de Helmstraat, werd hij aangevallen door Ridder Huub en Ridder Jos. Ridder Anton kon zich echter verweren met zijn zwaard maar wist zo wel meerdere omstanders te verwonden. Er begonnen zich steeds meer ridders, schildknapen en jonkheren met de ruzie te bemoeien waardoor grote chaos en paniek in de Helmstraat ontstond.

Uiteindelijk zijn er door de politie 8 ridders, 4 schildknapen, 2 jonkheren en 1 nar opgepakt. Na verhoor moesten alleen nog Ridder Anton en de nar op het politiebureau blijven, naar verwachting worden ze in de loop van de week vrijgelaten