Eén grote smeerboel. Zo omschrijft directeur Michel Breeveld van de Bioscoop Maastricht de aanblik van het interieur van zijn bioscoop. Gisteravond vond tijdens een ladies night de voorpremière van Fifty Shades Freed plaats. De derde film in de reeks van de sensuele trilogie zorgde voor een volle zaal. In de foyer van de bioscoop waren kraampjes uitgestald, met schoonheidsproducten, kleding én seksspeeltjes. De film zorgt voor drie uitverkochte zalen. Maar zoals altijd volgt de kater later.

De directeur schat dat hij voor 150.000 euro schade aan het interieur heeft. Veel bioscoopstoelen zijn zeiknat geworden, die vlekken krijgen we er niet meer uit. Ook hele stukken van het tapijt zullen ze moeten worden vervangen. Van de stoelen die nog te redden zijn zal een aanzienlijk deel door een schoonmaakbedrijf moeten worden gereinigd. “En dan die lucht die hier in de zalen hangt…” verzucht Breeveld. De directeur verwacht een aanzienlijke inkomstenderving, twee van de drie zalen zullen de komende weken onbruikbaar zijn. En dat terwijl de bioscoop nog voorzorgsmaatregelen had getroffen: “Aan het uiteinde van elke gangpad stond een doosje Kleenex”.

Overigens liep de voorstelling van de film ook niet van een leien dakje. Veel bezoekers klaagden over een hele reeks personen die tijdens de film de zaal verlieten om even naar het toilet te gaan. En bij diezelfde toiletten was er een lange wachtrij. “Nee, deze film vertonen we niet meer en ook in de toekomst zal er geen ladies night meer komen”, aldus de algemeen directeur.