Werd eergisteren het vonnis van Jos van Rey bekend gemaakt (namelijk een taakstraf van 240 uur), is vandaag de invulling van die taakstraf duidelijk. Van Rey zal namelijk na alle resterende concerten van André Rieu het Vrijthof volledig schoonvegen. Persrechter Jasper de Moor van Rechtbank Maastricht verklaart: “Gezien de feiten gaan we ervan uit dat dit een passende en goede leerschool is voor de heer Van Rey.” De rechtbank acht Jos van Rey namelijk schuldig van het verstrekken van vertrouwelijke informatie aan Rieu om hem te helpen bij zijn sollicitatie naar orkestleiderschap van het Johann Strauss Orkest.

Vincent Bremers, advocaat van Van Rey, is woest: “Dit gaat helemaal nergens over! Je kunt die man op z’n oude dag toch niet met een bezem het Vrijthof opsturen? Had hem dan een paar bekkens in z’n handen gegeven.” Van Rey zelf was helaas niet bereid om onze journalist ter plaatse te woord te staan.

Om de 240 uur taakstraf te voldoen, zal Van Rey de komende jaren nog na zo’n 30 concerten acht uur lang moeten vegen. Dit komt uiteindelijk neer op 5 volledige concertreeksen.