De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van gisteren besloten dat tijdens de carnaval 2017 geen zaate hermeniekes meer door de stad mogen trekken. Elise Donkersloot, persvoorlichter van de gemeente: “We moeten als bruisende stad in de Euregio meegaan met onze tijd, we kunnen niet achter blijven. De Zaate Hermeniekes veroorzaken steeds meer overlast voor de kleine karren met versterkte muziek, vooral in de vele smalle straatjes die onze stad rijk is.”

Er is echter wel een handreiking van de raad: zaate hermeniekes mogen toch spelen in de binnenstad, maar alleen als vooraf een vergunning wordt aangevraagd en men zich tijdens de carnaval aan de regels houdt:”We kunnen de overlast beperken door de zaate hermeniekes een vergunning te verlenen op basis van een aanvraag. Waarschijnlijk keuren we alleen aanvragen goed voor de grote pleinen zoals het Vrijthof. Bovendien bekijken we ieder jaar opnieuw of de vergunning verstrekt zal worden”.

Een vergunning voor vastelaovend 2017 kan vanaf midden augustus aangevraagd worden via de website van de gemeente: http://www.gemeentemaastricht.nl/