In een bomvolle café/zaal Brikke Bak op Belfort in Maastricht is vanmiddag het liedje “Ei in mie pèls” verkozen tot grote winnaar van het Betere Leedsje Konkoer. Het liedje is een ode aan de “vervelenders die altijd in een onbewaakt ogenblik iets in je bier menen te moeten flikkeren”, zo zegt schrijver en componist Hub Verstappen.

Vanaf de tweede helft van de middag was het duidelijk dat er onder het publiek en de jury duidelijk een favoriet was. “Dit leed kump oet ‘t hart en dao geit ‘t um” zegt Mark Schrijnemakers die in het publiek staat. “Het is zoe herkinbaar”, vult zijn buurman aan. Ze zeggen al weken naar deze middag uitgekeken te hebben. Annette Bokhoven staat dicht bij de bar:”Ik wil na dit liedje zien wat er met mijn bier gebeurt, maar ik kan niet wachten om te zien hoe straks de stadsprins op dit nummer binnen komt. Waanzinnig.”

Het liedje zal vanaf komende week verkrijgbaar zijn bij Muziekland in de Brusselse Poort. De muziek van de partituur is tevens hier gratis te downloaden. De partituren zijn wel al vrij gegeven. Deze zijn naast de tekst hier beneden te vinden en te downloaden. Zaate Hermeniekes kunnen dus aan de slag met oefenen.

Ei in mie pèls

Wee heet toch dat ei noe in mie pèlske gedoon.
Iech zow ‘m zoe gere op z’n waffel wèlle sloon.
De weits es iech ‘m trappeer daan krijg heer es god bleef
Sleeg tot heer neet weit of heer vaan väör of achter leef.

Iech koch miech dao e lekker pèlske op d’n hook
Daornao zaot iech eve bij Gemma in d’r brook.
Iech veulde hei, iech veulde dao.
En nao e paar minu- te waor ‘t klaor.
Iech wow toen ouch watste daonao gere wèls
Iech voond tot sjrik ‘n eike in mie pèls

Download nu direct de partituren (PDF).

Download hier de partituurmuziek (MP3).