De zoveelste blunder in het debakel rond VMBO Maastricht dient zich aan. De overkoepelende school die eerder al het boetekleed aantrok door aan te kondigen verder te gaan als worstenfabriek, heeft aan een reeks van leerlingen de verkeerde diploma’s uitgereikt.

Zo kreeg Jeffrey Wolfs het diploma voor hartchirurg uitgereikt en dat terwijl hij eigenlijk een diploma voor de theoretische leerweg moest krijgen. Jeffrey heeft zelf geen idee wat hij met het diploma moet doen: “Ik kan er niet eens mee naar een vervolgopleiding want ik word nu afgewezen omdat het beneden mijn niveau zou zijn”.

Ook Kimberley Boom is de pineut: “Ik wilde eigenlijk kapster worden, maar ik kreeg een diploma voor de opleiding tot controller. En dat terwijl ik thuis al controllers heb voor de Wii”. Volgens de scheidend directeur André Postenmaar zijn er fouten opgetreden bij het maken van de diploma’s: “Eén van onze medewerkers heeft per ongeluk de random diploma generator gebruikt, dat was gewoon het verkeerde programma, dat gebruikten we wel eens bij bedrijfsfeestjes; dan kwam je plots thuis met een universitaire graad in aquariumbouw…” Postenmaar geeft aan dat hij de fout recht zal laten zetten, maar dat het administratief momenteel te druk is met omschakeling naar de kersverse worstenfabriek. “Had ik trouwens al gezegd dat onze kipworst heerlijk is?”