Gisteren werd met gepaste trots de PreuveneCard als nieuw betaalmiddel gepresenteerd. Hoewel de vervanger van de Preuvenelap veel voordelen met zich meebrengt, zijn er ontzettend veel negatieve reacties te horen. Zo zegt een bij ons bekend personeelslid van een deelnemer aan het Preuvenemint: “Dit is ontzettend zonde want nu kunnen we de lappen niet meer in onze broekzak steken om het vervolgens zelf uit te geven. Nu moet ik zelf een stokbroodje Hawaii bij ’t Rommedoeke betalen.” Ook bezoekers waaronder People & Business Management student Lara Hochstenbach zijn niet te spreken: “Nu kan ik niet meer laten zien op Instagram hoeveel boekjes ik wel niet heb gekocht, daar gaan m’n likes!”

Daarnaast zijn er ook vanuit onverwachte hoek geluiden van ongenoegen te horen, zoals bij Copyshop De Cartridge: “Dit is echt balen! Augustus was altijd een piekmaand voor ons met de productie van al die valse lappen. Nu zijn ongeruste eigenaren van weggelopen katten onze grootste afnemers.”

Volgens de laatste berichten is er zelfs een actiegroep opgericht bestaande uit boze ondernemers en gefrustreerde bezoekers. De actiegroep, genaamd ‘Breeng de Lap Trök’, gaat de komende maanden acties en demonstraties houden. Zo wordt er een protestmars gelopen en wordt er zelfs in samenwerking met De Trichtenaar een alternatieve ontwerpwedstrijd voor de Preuvenelap georganiseerd.

Zelfs wij als redactie van De Trichtenaar zijn teleurgesteld in de aanpassing. Zo kan onze jaarlijkse winactie waar winnaars gratis toegangskaarten én Preuvenelappen konden winnen helaas niet meer doorgaan!

De organisatie wilde ons helaas niet voorzien van commentaar, wij houden jullie op de hoogte wat betreft de vorderingen van actiegroep ‘Breeng de Lap Trök!’. Wil je meedoen met de ontwerpwedstrijd voor de Preuvenelap? Laat jouw inzending achter in de comments!