Gisteren werd om 15.20 uur, zoals we al eerder voorspelden, Prins Armani I uitgeroepen tot stadsprins van “Groet Mestreech”. Nog tijdens het uitspreken van zijn titels ontstond onder het publiek de nodige hilariteit, want zijn naam is op z’n minst opmerkelijk te noemen.

“Wie noemt zijn kind nou Armani?”, “Dat is toch raar!” was een van de uitspraken die er te horen viel op de Markt. “Je noemt je kind toch ook niet Gucci?” Toch lijkt hiermee een tendens te bespeuren. De laatste 30 jaren zijn de namen die wij Nederlanders aan onze kinderen geven alsmaar exotischer geworden. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat deze trend zich ook de komende jaren voort zal zetten.

Volgens Chantal Rademakers van de website babynamen.nl kunnen we ons opmaken voor prinsen met klinkende namen als Prins Wesley, Prins Mo, Prins Jayden en Prins Delano.

Overigens staat de stadcarnavalsvereniging De Tempeleers altijd open voor suggesties voor de volgende prins. Daarvoor kunt u een e-mail sturen aan: zwartgaat@tempeleers.nl