Het is u waarschijnlijk al opgevallen, de toenemende leegstand in winkelcentrum Daalhof. De laatste tijd zijn de bloemist, de kaasboer, de tabakszaak en de ballonnenwinkel met de noorderzon vertrokken zonder dat er vervanging voor in de plaats kwam. Het levert niet alleen lege kijkdozen op maar ook weinig amusement voor de bewoners in de bejaardenflat. “Vroeger viel er nog wat te zien, dan zag je bijvoorbeeld een dief met twee kaaswielen uit de kaaswinkel rennen met twee dikke stadswachten erachteraan. Nu zitten we wat te staren naar al die lege zaken, er is niks meer te beleven.” Zegt Mevrouw de Bok van kamer 60B.

De winkelraad Daalhof heeft het afgelopen jaar diverse opties bekeken om langdurige leegstand tegen te gaan en het lijkt nu eindelijk te gaan vlotten. Zo komt er een zeepspecialiteitenwinkel genaamd ‘t Sjuimpke zoals we die kennen uit de binnenstad, er worden dus ook zeepmonstertjes gratis uitgedeeld. Om de concurrentie met streamingdiensten aan te gaan komt de videotheek weer terug in het winkelcentrum. Maar dat is niet alles! Sinds het vertrek van de dierenwinkel is er op Daalhof een kritieke afname van slangen, leguanen, gekko’s en komodovaranen waargenomen. Daarom komt reptielenzaak De Dikke Hagedis per 1 december in het pand naast de kapper. Het zal een ware experience worden, zo mag je je eigen muizen komen voeren en kun je met boa constrictor Lewie op de foto.

Omdat er meer spanning moet komen volgens de ouderen in het winkelcentrum komt daar vanaf 14 februari erotiekzaak De Vazjien. Naast verkoop van artikelen zal de winkel worden voorzien van cabines, gloryholes en een heuse darkroom.

U zult zich vast afvragen: “Wat komt er tussen de Chinees en de drogisterij?” Daar komt Dancing Bij Bonnie met een klassieke Happy Hour tussen 14.00u en 15.00u. In dat uur zijn alle shotjes voor €1.

Om de algehele sfeer in het winkelcentrum bruisender te maken worden er goede doelenwervers ingezet. Zo wordt het gezelliger en draagt het winkelcentrum bij aan het goede doel.

De Trichtenaar houdt u op de hoogte over de voortgang van de nieuwe winkels.