Komende editie van Winterland in Maastricht wordt echt alles uit de kast gehaald om een nieuw wereldrecord te vestigen. Het evenement wordt qua oppervlakte drie keer zo groot en dat komt voornamelijk door de uitbreiding van de schaatsbaan in de parkeergarage onder het Vrijthof.

Schaatsers kunnen gebruik maken van de bestaande trappen die tot ijshelling worden gemaakt en vervolgens door de hele parkeergarage schaatsen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een schaatsbaan over meerdere etages wordt gemaakt.

U denkt natuurlijk, waar zet ik mijn auto dan neer? Daar is ook aan gedacht! Komende maanden wordt hard gewerkt aan een grote parkeergarage achter de Lambertuskerk. Omdat een aantal panden inmiddels verplicht zijn ontruimd is in de Pastoor Habetsstraat en de Victor de Stuerstraat alle ruimte.

Dit overigens tot groot verdriet van de lokale bewoners die een belangrijk deel van de cultuur zien vertrekken uit hun buurt. Een woordvoerder vindt dat de omwonenden niet zo moeten ‘zeiken’, ze krijgen immers twee vrijkaarten per persoon.