Afgelopen zaterdag heeft de Eijsdense YouTuber Erik Smeets van het kanaal EarlyEric een lugubure vondst gedaan in de Maas. De YouTuber duikt in zijn vrije tijd in open wateren en verslaat over hetgeen hij allemaal vindt. Groot was zijn schrik toen hij tijdens zijn duikavontuur kooien op de bodem van de Maas vond met daarin ontbindende lijken.

De YouTuber meldde vervolgens zijn vondst bij de politie. Die wist hem echter te vertellen dat het hier om een onderzoek gaat. Smeets: “Volgens de politie betreft het hier een experiment van de boeren. Die willen kijken hoe lichamen van onderzoekers onder water ontbinden . Dit omdat er regelmatig dode onderzoekers in het water worden gevonden.”

Hoewel de vondst kan choqueren is er volgens de politie niets aan de hand. “Er wordt wekelijks gekeken welke stukjes onderzoeker er nog over zijn. Men heeft ons verzekerd dat je er niet zomaar tegen aan kan zwemmen.” Volgens Smeets heeft hij uit betrouwbare bron gehoord dat het hier om D66-onderzoekers met een voltooid leven gaat. “Ze hebben zich schijnbaar zelf opgegeven. Letterlijk en figuurlijk, haha.”